Menu

Title

Subtitle

Zakelijke PayPal-rekening versus persoonlijke rekening

Vanwege het gebruiksgemak en de flexibiliteit om zelfs internationale transacties te ondersteunen, is PayPal een ideale betalingsverwerkingsoplossing geworden voor eigenaren van het MKB. Als u een PayPal-rekening wilt openen, heeft u twee opties: een persoonlijke rekening of een zakelijke rekening. We hebben elk accounttype uitgesplitst om u te helpen beslissen welke het beste voor u is.

Kritieke verschillen

Een zakelijke PayPal-rekening omvat alle voordelen van een persoonlijke PayPal-rekening, evenals aanvullende diensten die opkomende ondernemers en gevestigde bedrijven kunnen helpen groeien en groeien.

De significante verschillen tussen de twee soorten PayPal-rekeningen worden hieronder vermeld.

PayPal persoonlijke rekening

Persoonlijke PayPal-accounts zijn bedoeld voor mensen die PayPal voornamelijk gebruiken om online te winkelen of om geld over te maken naar vrienden en familie. Deze rekening kan echter ook worden gebruikt om goederen en diensten te verkopen.

Als u bijvoorbeeld dat paar Manolo Blahniks verkoopt dat u nog nooit op eBay hebt gedragen, maakt een persoonlijke PayPal-rekening het voor potentiële kopers eenvoudig om u voor de schoenen te betalen. Een persoonlijk account kan ook handig zijn voor een kunstenaar die regelmatig zijn werk verkoopt.

Een nadeel van een persoonlijk account is dat bij elke aankoop uw volledige naam aan de koper wordt weergegeven. Bovendien kunt u niet zoveel soorten betalingen accepteren als met een zakelijke rekening (u kunt klanten bijvoorbeeld niet laten betalen via facturering) of veel van de andere services gebruiken die een PayPal zakelijke rekening biedt.

Kortom, een persoonlijk PayPal-account is geschikt voor verkopers die hun goederen en diensten slechts zelden of informeel op de markt willen brengen.

Om een ?persoonlijke PayPal-rekening te openen, hebt u de volgende items nodig:

 • Je voor- en achternaam
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Informatie over uw bankpas of creditcard (optioneel)
 • Rekeningnummer en routeringsnummer worden dubbel gecontroleerd (optioneel)

Zakelijke PayPal-rekening

Zakelijke PayPal-rekeningen bieden alle functies van een persoonlijke rekening, plus meer. Zakelijke accounts bieden een uitgebreide reeks services aan iedereen die op zoek is naar een probleemloze, goedkope betalingsverwerkingsoplossing, van freelancers tot eigenaren van kleine bedrijven.

Een zakelijke PayPal-rekening maakt het bijvoorbeeld eenvoudig om van uw website een e-commerceplatform te maken dat klanten automatisch doorverwijst naar PayPal voor betaling. Met een zakelijk account kunt u ook abonnementsservices instellen, zodat klanten zich in één transactie kunnen aanmelden voor terugkerende zendingen en transacties persoonlijk kunnen afronden.

Een ander voordeel van een zakelijke PayPal-rekening voor het MKB met werknemers is dat maximaal 200 werknemers kunnen inloggen, waardoor ze toegang krijgen tot PayPal-mogelijkheden, zoals het instellen van verzendmethoden en -kosten, voorraad en winstregistratie.

Zakelijke PayPal-accounts worden ook geleverd met een verscheidenheid aan tools en services om bedrijven te helpen bij de dagelijkse activiteiten van online verkopen, waaronder de mogelijkheid om labels af te drukken, betalingen te volgen en contact op te nemen met de klantenservice.

Een zakelijk account kan, in tegenstelling tot een persoonlijk account, worden geregistreerd onder een bedrijfsnaam in plaats van die van uzelf, waardoor uw privacy wordt beschermd wanneer consumenten aankopen doen.

Om een ?zakelijke PayPal-rekening te openen, heeft u de volgende items nodig:

 • Naam en adres van de PayPal-rekeninghouder
 • E-mailadres van de accounteigenaar
 • Naam en adres van het bedrijf
 • Contactgegevens voor zakelijke klantenservice
 • Informatie over het bedrijf in het algemeen (bijvoorbeeld bedrijfstype, zoekwoorden die aan uw bedrijf zijn gekoppeld, enz.)
 • Bankrekeningnummer (zakelijk of persoonlijk) Bankroutingnummer

Voordelen van persoonlijke accounts

 • Overboekingen van een gekoppelde bankrekening, PayPal Cash of een saldo in PayPal Cash Plus brengen geen kosten met zich mee.
 • Er zijn geen eenmalige kosten, maandelijkse kosten of annuleringskosten.
 • Hiermee kunt u snel en gemakkelijk online aankopen doen of geld sturen naar vrienden en familie.
 • Het is een handige betalingsoptie voor mensen die regelmatig op eBay, Etsy of andere websites verkopen.
 • Geld overmaken van verkopen naar een gekoppelde persoonlijke bankrekening is helemaal gratis. Als u ervoor kiest, kunt u een vergoeding van 1 procent betalen (tot $ 10) om het geld onmiddellijk naar uw account te laten overboeken.

nadelen persoonlijke account

 • Het online accepteren van debet- en creditcards via PayPal brengt kosten met zich mee.
 • Handelsdiensten zijn beperkt tot online verkopers van producten en diensten.
 • Het scheiden van commerciële en persoonlijke transacties voor belastingdoeleinden is moeilijk.

Zakelijke account voordelen

 • Elke aankoop brengt kosten met zich mee voor de handelaar.
 • Er is geen manier om te downgraden van een zakelijk account naar een persoonlijk account nadat het is ingesteld. U moet contact opnemen met de klantenservice.

Zakelijke accountkosten versus persoonlijke accountkosten

Het leukste van de persoonlijke en reguliere zakelijke accounts van PayPal is dat het instellen, onderhouden en annuleren allemaal gratis zijn. Transactiekosten worden alleen in rekening gebracht door de betalingsverwerker wanneer u uw eerste item via uw PayPal-rekening verkoopt.

Als u hulp nodig heeft, kunt u contact met ons opnemen via Paypal Nieuw Telefoonnummer.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.