Menu

Title

Subtitle

Youtube Say Deze video is niet beschikbaar. Hoe repareer je het?

Een van de meest voorkomende YouTube-problemen is dat deze video niet beschikbaar is. U kunt de oplossingen in dit artikel proberen om het te repareren.


Een aantal factoren veroorzaken deze moeilijkheid (lees verder om te zien wat ze zijn). De meest succesvolle strategieën staan ?hieronder vermeld. Als je het probleem niet allemaal kunt oplossen, of als je andere ideeën hebt, laat het me dan weten in het opmerkingengedeelte. Houd er rekening mee dat de onderstaande oplossingen van toepassing zijn op zowel computers als mobiele telefoons. Deze benaderingen werken mogelijk niet als u andere apparaten gebruikt, zoals videogameconsoles.

 

Oplossing 1: Probeer uw YouTube, uw browser en de router opnieuw op te starten

Het eerste dat u kunt proberen om veelvoorkomende problemen met YouTube op te lossen, zoals "Deze video is niet beschikbaar", is door YouTube, uw browser en uw router opnieuw op te starten (ik neem aan dat velen van u dit hebben geprobeerd). Start elk afzonderlijk opnieuw om te zien of het probleem is verholpen. Als het probleem zich blijft voordoen nadat u alles opnieuw hebt opgestart, gaat u verder met de onderstaande procedures.

Fix 2: Verander de videokwaliteit (alleen voor computers)

U merkt misschien dat de kwaliteit van de films verandert terwijl u ze bekijkt. Omdat YouTube de resolutie aanpast op basis van de verbindingssnelheid, is dit het geval. De videokwaliteit lijdt onder een slechte resolutie. Als u een video wilt bekijken die is opgenomen in een lage resolutie (zoals 240p of 360p), is deze niet beschikbaar in hoge resolutie (zoals 720p of 1080p). Ga dus naar YouTube en controleer je huidige resolutie.

Als het een hoge resolutie heeft, probeer het dan te wijzigen in een lagere resolutie. Een lagere resolutie resulteert in een lagere videokwaliteit, maar zorgt er ook voor dat de video sneller start. Volg de onderstaande stappen om de videokwaliteit aan te passen. Merk op dat deze methode alleen werkt op een pc, niet op een draadloos netwerk.

1) Ga naar YouTube en begin met het bekijken van de gewenste video.
2) Klik in de rechter benedenhoek van de videospeler op de knop Instellingen en vervolgens op Kwaliteit. Daarna kun je alle resoluties zien die YouTube biedt.
3) Als u ziet dat de resoluties te hoog zijn ingesteld (720p of 1080p), verlaag ze dan (240p of 360p).

Oplossing 3: controleer de internetsnelheid

Om YouTube-video's te kunnen bekijken, moet je internetverbinding of mobiele verbinding volgens Google een downloadsnelheid hebben van minimaal 500 kbps (kilobits per seconde). Om video's met een hoge resolutie af te spelen, moet de downloadsnelheid minimaal 7 Mbps (megabits per seconde) zijn. De YouTube-video wordt mogelijk niet afgespeeld als de downloadsnelheid te traag is.

Om te beginnen kunt u de downloadsnelheid van uw internet controleren om te zien of dat het probleem is. Het is waarschijnlijk de oorzaak als de downloadsnelheid lager is dan 500 Kbps. U kunt de downloadsnelheid controleren door online te zoeken naar een internettestwebsite met een goede reputatie met het trefwoord 'internettestsnelheid'. Als je niet zeker weet hoe je een betrouwbare website kunt vinden, probeer dan Speedtest.net, dat ik ook gebruik om mijn internetsnelheid te controleren.

Als uw downloadsnelheid laag is (minder dan 500 Kbps), probeer deze dan te verhogen.

Oplossing 4: deblokkeer de video

Het is mogelijk dat de video is geblokkeerd in jouw land. Zo zou de foutmelding eruit kunnen zien.

In jouw land is deze video niet toegankelijk.

Er zijn twee mogelijkheden:

1) Video-eigenaren hebben ervoor gekozen om de toegang tot hun inhoud te beperken tot specifieke landen (meestal vanwege licentierechten)
2) Om te voldoen aan lokale wetten, kan YouTube bepaalde inhoud verbieden.

Bron

Zelfs als de video verboden is, kan deze nog steeds met succes worden afgespeeld. Een proxy of een VPN zijn de twee opties (Virtual Private Network).

Proxy en VPN hebben hetzelfde doel. Ze vermommen uw verkeer als afkomstig van een ander IP-adres. Stel je voor dat je in China bent (waar YouTube beperkt is) en een video op YouTube wilt bekijken. U kunt YouTube-video's in China bekijken met behulp van een proxy of VPN, aangezien het verkeer van uw webbrowser niet afkomstig lijkt te zijn uit China, maar van een ander IP-adres. Zoek online om een ​​proxy of VPN te vinden. Zorg ervoor dat u een goede proxy of VPN selecteert, aangezien sommige proxy's of VPN's, met name de gratis versie, uw persoonlijke gegevens kunnen onthullen.

Als het probleem na het proberen van de bovenstaande methoden niet is opgelost, kan de video worden verwijderd. Als dat het geval is, kun je de video niet bekijken.

Bonustip: update videostuurprogramma's om het YouTube-stotterprobleem op te lossen
YouTube stottert soms? Maak je geen zorgen. Stotteren van YouTube kan ook worden veroorzaakt door een oud, beschadigd of ontbrekend videostuurprogramma op uw computer. U kunt uw videostuurprogramma dus bijwerken naar de nieuwste versie om het probleem op te lossen.

U kunt uw videostuurprogramma handmatig of automatisch bijwerken.

Een handmatige update van het videostuurprogramma

U kunt uw videostuurprogramma handmatig upgraden door naar de website van de fabrikant van uw grafische kaart te gaan, zoals NVIDIA of AMD, en te zoeken naar het meest recente juiste stuurprogramma. Installeer alleen stuurprogramma's die compatibel zijn met uw Windows-versie.

Een automatische update van het videostuurprogramma

Als u niet de tijd, het geduld of de computervaardigheden hebt om uw videostuurprogramma handmatig bij te werken, kunt u dit in plaats daarvan automatisch doen met Driver Easy. Driver Easy herkent uw systeem automatisch en vindt de juiste driver voor uw exacte grafische kaart en uw Windows-versie, en het zal ze correct downloaden en installeren:

1) Download en installeer Driver Easy.
2) Driver Easy en klik op de knop Nu scannen. Driver Easy scant vervolgens uw computer en detecteert eventuele probleemstuurprogramma's.
3) Selecteer Alles bijwerken om alle ontbrekende of verouderde stuurprogramma's op uw systeem automatisch te laten downloaden en installeren. (De Pro-versie is vereist, die volledige ondersteuning en een geld-terug-garantie van 30 dagen omvat.) Wanneer u op Alles bijwerken klikt, wordt u gevraagd om te upgraden.)


Merk op dat je het gratis kunt doen, maar het is gedeeltelijk handmatig.

Ik hoop dat deze informatie u zal helpen om uw probleem op te lossen. Neem bij vragen contact op met YouTube Bellen Nederland.

 

Lees ook deze blog: https://corosocial.com/read-blog/98351_top-8-manieren-om-youtube-te-repareren-werkt-niet-op-android.html

 

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.