Menu

Title

Subtitle

Opschorting van verkopersaccount op eBay verwijderen

In dit artikel bespreken we de oorzaken van de opschorting van een eBay-verkopersaccount en hoe u deze opnieuw kunt activeren.

eBay is een van 's werelds grootste eCommerce-marktplaatsen, met duizenden verkopers die elke dag hun waren verkopen. Er zijn verschillende uitdagingen die verkopers hebben bij het verkopen op eBay die resulteren in de opschorting van hun eBay-verkopersaccount. Stel je voor dat je op een ochtend wakker wordt en ontdekt dat je eBay-account is verdwenen. U hebt uw e-mail gecontroleerd en een bericht van hen gevonden waarin staat dat uw account is opgeschort. Wat zijn je plannen? Maak je geen zorgen. De opschorting van een eBay-verkopersaccount is tijdelijk. Als je account is opgeschort, stuurt eBay je een e-mail met details over de opschortingstermijn en hoe je je account opnieuw kunt activeren. Schorsing is meestal voor een vaste periode, zoals zeven dagen, tien dagen of dertig dagen. In het ergste geval is de schorsing voor onbepaalde tijd, waardoor u alle verkooprechten verliest. In vrijwel alle omstandigheden is het niet toegestaan ??om terug te keren naar eBay.

Redenen achter opschorting van eBay-verkopersaccount

eBay wil zijn merk behouden, daarom zullen ze actie ondernemen tegen iedereen die zich niet aan de criteria voor aanbieding houdt. Er is geen uitgebreide lijst met redenen waarom eBay accounts opschort, omdat dit een geval per geval is, maar hier zijn enkele van de meer typische.

Betalingsproblemen

Als je de verkoperskosten van eBay niet betaalt, of als je eBay niet hebt terugbetaald voor een terugbetaling die je aan de koper hebt gedaan, of als je eBay verouderde betalingsgegevens geeft, zal eBay je account opschorten.

Late verzending van bestellingen

Late verzending kan een groot probleem zijn op eBay. Als u zegt dat een artikel binnen zeven dagen wordt geleverd, moet het binnen die termijn worden geleverd. Als u een artikel te langzaam verzendt, zullen uw verkopersstatistieken eronder lijden en wordt uw account opgeschort.

Late of geen trackingnummerinformatie

Online kopers zijn altijd gretig om de dingen te verkrijgen waarvoor ze hebben betaald. Omdat eBay hiervan op de hoogte is, geeft het kopers trackinginformatie wanneer je een item verkoopt. Het is van cruciaal belang om dit snel te doen om de klanttevredenheid in hun markt te behouden. Als je trackinginformatie niet correct uploadt, kan eBay ervan uitgaan dat je niet in staat bent om je bedrijf te runnen of geen gebruikmaakt van een aanbieder van getraceerde zendingen, wat ertoe kan leiden dat je account wordt opgeschort.

Probleem transacties

Probleemtransacties kunnen variëren van kleine blunders - zoals transportschade - tot veel grotere, misleidende zorgen, zoals het verkopen van een item dat zichtbaar is gebruikt maar als 'nieuw' is bestempeld. Dit is een eenvoudige methode om uw account te laten opschorten.

Koperconflicten niet kunnen oplossen

Je moet bereid zijn om snel te reageren als een consument een probleem heeft met een artikel. Doe er alles aan om een ??zaak op te lossen die binnenkomt in het klantenresolutiecentrum. Ook als de klant irrationeel lijkt te handelen. Uw account kan worden opgeschort als u geen adequate klantenservice biedt.

Verboden items weergeven

Het is u om voor de hand liggende redenen niet toegestaan ?om iets onwettigs op eBay te verkopen. Dingen verkopen die op eBay verboden of beperkt zijn, is een snelle manier om je account te laten opschorten.

Het proces om het eBay-verkopersaccount opnieuw te activeren

U kunt de controle over uw eBay-account terugkrijgen door open en eerlijk te zijn over uw zakelijke methoden. U kunt verschillende bedrijven, websites of tutorials tegenkomen over hoe u eBay te slim af kunt zijn bij het zoeken naar manieren om de opschorting van uw eBay-account ongedaan te maken.

Reden voor accountopschorting begrijpen

Het is van cruciaal belang om goed te begrijpen waarom u bent geschorst om hiervan te herstellen. eBay stuurt je meestal een e-mail waarin wordt uitgelegd waarom. Helaas kan deze communicatie soms onduidelijk zijn, waarin staat dat uw account is opgeschort vanwege 'beveiligingsproblemen'. Overweeg uw gedrag als dit het geval is.

Volg de instructies van eBay

eBay zal je normaal gesproken in de opschortende e-mail adviseren hoe je je account kunt herstellen. Zij zullen u, indien van toepassing, ook informeren over de duur van uw schorsing. Dit kan zeven dagen, tien dagen of dertig dagen zijn. Volg de richtlijnen van eBay tot op de letter.

Als eBay het verkopersaccount niet heeft hersteld, bel ze dan

Je hebt alle vereiste activiteiten van eBay uitgevoerd en de opschortingsperiode afgewacht, maar je account is niet vrijgesteld van de beperkingen. Dit is het moment om contact met hen op te nemen. Naast de bovengenoemde stukken dient u ook uw argumenten voor te bereiden. Zorg dat je je huiswerk af hebt. Onderzoek het beleid van eBay dat van toepassing is op uw specifieke scenario, zodat u eventuele beschuldigingen met betrekking tot uw account kunt onderbouwen.

Hopelijk heeft dit bericht je geholpen te begrijpen waarom je eBay-account is opgeschort en hoe je je eBay-verkopersaccount terug kunt krijgen. Lees alle e-mails met beleidsupdates van eBay zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat u op de hoogte bent van de gevolgen van eventuele wijzigingen in hun beleid voor uw bedrijf. Pas indien nodig uw businessmodel aan op deze aanpassingen. Zo werkt e-commerce. Als je op eBay wilt blijven verkopen en opschorting wilt voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je volledig aan hun beleid voldoet. Vermijd het openen van nieuwe eBay-accounts om de opschorting te omzeilen. Hoewel het technisch mogelijk is om eBay te slim af te zijn, zal uw nieuwe account waarschijnlijk ook worden opgeschort als uw vorige account is opgeschort wegens het overtreden van de voorwaarden ervan. Als eBay ontdekt dat u dit doet, wordt u permanent van de site verbannen. Beschouw eBay niet als een platform waartegen je moet voltooien. Beschouw ze als een zakenpartner. Neem gerust contact met ons op via eBay Bellen als je vragen hebt over dit bericht. We zouden graag reageren op uw vragen.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.