Menu

Title

Subtitle

Hoe Paypal-beveiligingsfout 10002 op te lossen?

Wat is Paypal-beveiligingsfout 10002? Hoe herstel je het?

 

Paypal is een van de veiligste online betalingsplatforms voor het verzenden en ontvangen van geld. Bij het doen van aankopen kunnen gebruikers eenvoudig profiteren van verschillende betalingsopties. Wanneer mensen hun Paypal-account gebruiken, kunnen ze echter verschillende technische uitdagingen tegenkomen, waaronder Paypal-beveiligingsfout 10002, die om verschillende redenen kan optreden. Paypal kon uw beveiligingsheadergegevens en uw API-login en wachtwoord niet verifiëren vanwege een fout.


Wat zijn de redenen voor Paypal-foutcode 10002?

 

Als u het bericht "Betalingsfout 10002 - Beveiligingsfout - Beveiligingsheader is niet geldig" boven aan een betalingsformulier ontvangt, kan dit een van de volgende redenen hebben:

 

  • U heeft inloggegevens ingevoerd die niet geldig zijn. Je maakt veel fouten met je kwalificaties.
  • De live-modus van uw account komt niet overeen met de live-modus van uw formulier.
  • De Paypal-server de verkeerde API-login en -wachtwoord geven.
  • Het invoeren van de verkeerde waarde in het onderwerpveld.


Hoe Paypal Gateway 10002-fout op te lossen?

 

Als u krijgt dat de beveiligingsheader geen geldige fout is, kan dit een van de volgende twee oorzaken hebben:

 

Verkeerde inloggegevens: dit probleem kan ook worden veroorzaakt door het invoeren van onjuiste inloggegevens, dus controleer nogmaals of uw API-gebruikersnaam, API-wachtwoord en API-handtekening geldig zijn. Wanneer u informatie kopieert en plakt en er tijdens de procedure ruimte over blijft, ontstaan ​​er verschillende situaties. Onderzoek de instellingen van het beheerderspaneel en vul handmatig alle essentiële informatie in.

 

Onjuist eindpunt: als u de vereiste gegevens opgeeft aan het onjuiste eindpunt, kunt u deze foutmelding krijgen. Zorg ervoor dat de live-referenties naar het juiste live-eindpunt worden verzonden. Gebruik de inloggegevens van uw sandbox-testaccount wanneer u het eindpunt test. Als je een ander winkelwagentje gebruikt, controleer dan of je winkel in de actieve modus staat.

 

Deze instructies laten u zien hoe u de Paypal-gateway 10002-fout op een eenvoudige manier kunt oplossen, en u zult deze snel kunnen oplossen. Als je dit probleem blijft zien, neem dan contact op met het klantenserviceteam van PayPal Bellen Nederland voor onmiddellijke hulp.

 

Lees ook deze blog: https://telegra.ph/Hoe-kan-ik-mijn-geld-terugkrijgen-van-PayPal-07-28

 

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.