Menu

Title

Subtitle

Een PayPal-betaling annuleren voordat het te laat is

Hoewel PayPal het online verzenden van geld eenvoudig maakt, zijn er momenten waarop het te eenvoudig wordt. Het geld wordt onmiddellijk van uw PayPal-rekening afgeschreven als u het verkeerde e-mailadres typt en op verzenden klikt voordat u het door heeft. Het goede nieuws is dat u mogelijk een PayPal-betaling kunt stopzetten en uw geld terug kunt krijgen als u snel genoeg handelt.

Wat zijn uw opties? Blijf lezen om te leren hoe u een PayPal-betaling annuleert en wat u moet doen als het te laat is.

 

Kunt u een PayPal-betaling annuleren?

PayPal geld sturen

Alleen in zeer specifieke situaties is het mogelijk om een ​​PayPal-betaling te annuleren. Helaas moet er aan enigszins strikte eisen worden voldaan om een ​​PayPal-betaling te annuleren.

U kunt een PayPal-betaling annuleren wanneer:

 • Het PayPal-account van de e-mailontvanger is niet actief. De overdracht is voltooid zodra deze is geregistreerd.
 • Niet-geverifieerd is het e-mailadres van de ontvanger. De overdracht is voltooid zodra deze is bevestigd.
 • Gelukkig lost dit een belangrijke reden op waarom u een PayPal-transactie zou willen annuleren: het verstrekken van het onjuiste e-mailadres. Het geld blijft in het ongewisse als het e-mailadres ongeldig is, en zelfs als u het niet annuleert, wordt het na 30 dagen automatisch teruggestort op uw rekening. Als het e-mailadres echt is, moet u het meteen verwijderen voordat iemand anders het claimt.

Bepaalde betalingen moeten worden geaccepteerd, maar als ze niet zijn geclaimd, kunt u ze annuleren. U kunt een PayPal-transactie niet annuleren nadat deze is gemarkeerd als 'Voltooid' en het geld op de rekening van de ontvanger is gestort (maar er zijn nog steeds een paar manieren om deze terug te betalen).

 

Een openstaande PayPal-betaling annuleren

 • app op telefoon
 • Als je het eenmaal hebt gedaan, kun je je gemakkelijk herinneren hoe je een PayPal-betaling annuleert, maar de eerste keer kan een uitdaging zijn als je het nog niet eerder hebt gedaan.
 • Inloggen op uw PayPal-account en naar het tabblad Activiteit gaan, zou uw eerste stap moeten zijn. selecteer vervolgens Alles.
 • Transacties. U zou de betaling die u wilt annuleren ergens op deze pagina kunnen vinden, waar uw eerdere transacties worden beschreven.
 • Nu komt de test: als de betaling niet is voltooid, verschijnt er een kleine Annuleren-link. Klik erop en druk vervolgens op de knop Annuleren.
 • De betaling wordt geaccepteerd op de volgende pagina en uw account krijgt een tegoed. Als er geen annuleringsoptie is, is de transactie waarschijnlijk geslaagd en moet u het opnieuw proberen.


Voor een snelle referentie hebben we de stappen hieronder in het kort weergegeven.

Een PayPal-betaling annuleren:

 

 • Log in op uw PayPal-account.
 • Klik op Activiteit bovenaan de pagina.
 • Selecteer Alle transacties.
 • Zoek de betaling en klik op Annuleren.
 • Klik op de volgende pagina op Betaling annuleren.

Zelfs als u uw geld terugkrijgt, gaat het misschien niet terug naar waar het begon. Wanneer uw PayPal-saldo onvoldoende is, zal PayPal onmiddellijk geld van uw bankrekening verwijderen; in plaats van uw bankrekening bij te schrijven, wordt het geld echter weergegeven op uw PayPal-saldo. U kunt het vanaf daar eenvoudig terugstorten op uw bankrekening, hoewel het een paar dagen kan duren.

Een terugkerende betaling op PayPal annuleren

Abonnementen en terugkerende betalingen zijn eenvoudig in te stellen op PayPal. Wanneer uw abonnement afloopt, moet u mogelijk zowel het abonnement bij het bedrijf als de PayPal-transactie annuleren.

Er zijn twee manieren om dit te doen, waarvan de eerste vrij gelijkaardig is aan de eerder genoemde. Het enige verschil is dat u op de pagina Activiteit moet filteren op Abonnementsbetalingen. Er is nog een andere methode die u kunt gebruiken om terugkerende betalingen op PayPal te stoppen. De enige stap die de twee vereisten gemeen hebben, is dat je nog steeds moet inloggen op de website.

Een terugkerende betaling (abonnement) op PayPal annuleren

 • Log in op uw PayPal-account.
 • Klik op de gebruikersnaam knop in de rechterbovenhoek.
 • Selecteer Accountinstellingen.
 • Raak geld, banken en kaarten aan.
 • Scroll naar beneden en selecteer Automatische betalingen instellen.
 • Selecteer de periodieke betaling of het abonnement dat je wilt opzeggen.
 • Selecteer Annuleren.
 • Houd er rekening mee dat u de periodieke betaling minimaal 24 uur voordat deze plaatsvindt moet annuleren. Je kunt het abonnement nog steeds opzeggen, maar de volgende betaling kan nog wel doorgaan.

Wat zijn mijn opties als ik de PayPal-betaling niet kan annuleren?

Je hebt nog een paar alternatieven om je geld terug te krijgen als je de betaling mist of de ontvanger al een PayPal-rekening heeft. Wanneer je de ontvanger kent en vertrouwt, is dat de ideale omstandigheid. Vraag eenvoudig uw geld terug. Ze kunnen het snel en gemakkelijk doen vanaf de pagina Activiteit zonder geld uit te geven.

Veel verschillende online winkels gebruiken ook PayPal, maar de overboekingen zijn moeilijker terug te draaien. Je eerste actie hier zou moeten zijn om de winkel om een ​​terugbetaling te vragen; u kunt dit normaal gesproken doen op de website of door een e-mail met klantenondersteuning te sturen. Wat je ook hebt gekocht, het moet zeker worden geretourneerd en de procedure kan een week of langer duren.

 

We hebben ook een handleiding over hoe u uw PayPal-account kunt verwijderen als u niet zeker weet of u PayPal gebruikt. Misschien wilt u aanvullende services gebruiken, zoals Venmo, een fantastische PayPal-vervanger.


Als je hulp nodig hebt, kun je contact met ons opnemen via PayPal Bellen.

 

Lees ook deze blog: https://technischeondersteuning.wordpress.com/2022/06/21/hoe-maak-je-een-paypal-account-aan/

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.