Menu

Title

Subtitle

eBay-zaak met onbetaalde items: hoe kunt u uw betaling terugkrijgen?

Wanneer een eBay-shopper een veiling wint of op de knop 'Nu kopen' klikt, moet hij voor het item betalen. Helaas gebeurt dit niet altijd.

Omgaan met onbetaalde artikelen verspilt tijd en geld voor een verkoper door de voorraad te sluiten, de cashflow te beïnvloeden en tijd te verspillen die aan verkoop zou kunnen worden besteed. eBay heeft echter mechanismen om verkopers te helpen die zich in deze hachelijke situatie bevinden.

Hier zijn de stappen voor het indienen van een onbetaalde itemclaim op eBay en het terugvorderen van uw onkosten.

Wat te doen als een koper niet betaalt?

Ga niet van het ergste uit als een klant niet meteen betaalt. Ze hebben misschien geen idee dat ze een veiling hebben gewonnen. Of misschien is het hun gewoon ontschoten.

Daarom raadt eBay aan om contact op te nemen met een koper voordat je een onbetaald object handmatig opent.

Het verzenden van een vriendelijke herinnering dat de betaling verschuldigd is, zorgt voor een geweldige klantervaring. Het maken van een sjabloon kan u in deze situatie tijd besparen.

U moet onmiddellijk een eBay-zaak voor onbetaalde objecten starten als u ontdekt dat de persoon die een object heeft gekocht niet langer op eBay is geregistreerd. Anders moet u een paar dagen wachten voordat de klant zijn openstaande schuld heeft betaald voordat u contact opneemt met eBay.

Dingen die u moet weten voordat u een zaak opent voor onbetaalde eBay-items

Een geval van onbetaalde eBay-items probeert verkopers te beschermen tegen verloren kosten en negatieve feedback, naast het najagen van betalingen.

Sommige eBay-verkopers aarzelen om er een te openen uit angst om ongunstige opmerkingen van de shopper te ontvangen. Anderen denken misschien dat het hun tijd niet waard is. Is het de moeite waard om een ??zaak van onbetaalde eBay-items te vervolgen?


Geen betaling, geen feedback

Als je een zaak opent, blokkeer je eigenlijk kritiek van iemand die nergens voor heeft betaald.

Cases stellen eBay op de hoogte van het probleem en in de meeste gevallen, als de betaling niet wordt ontvangen, wordt de feedback van de koper onmiddellijk ingetrokken of geblokkeerd.

Als er echter geld wordt ontvangen, kan een shopper zijn ervaringen bespreken. Daarom is het belangrijk om fysiek contact op te nemen met kopers voordat u een claim indient. Geduldig en vriendelijk zijn kan resulteren in gunstige feedback, wat kan helpen uw verkoop, reputatie en zelfs uw kansen om in de "Best Match"-positie van eBay te worden vermeld, te vergroten.

U kunt uw kosten terugkrijgen

Wanneer een verkoop is voltooid, voegt eBay een eindwaarde toe aan uw account. Als de betaling niet binnenkomt, kun je een onbetaald objectrechtszaak aanspannen op eBay om je geld terug te krijgen.

Dit is het meest cruciale voordeel van het openen van een bedrijf, vooral als u te maken hebt met waardevolle spullen. De uiteindelijke waardepremie is doorgaans 8,7% van de uiteindelijke verkoopprijs voor commerciële verkopers. Dit kan al snel oplopen tot een aanzienlijk bedrag!

 

Wees er 100% zeker van dat ze niet betaald hebben

Het verkeerd openen van een zaak kan uw cliënt irriteren. Het kan eBay echter irriteren!

Als je de betaling accepteert en je eindwaarde wordt terugbetaald nadat je een eBay-zaak voor onbetaalde objecten hebt ingediend, kunnen je tegoeden voor die periode worden teruggedraaid of uitgeschakeld. Valse meldingen die vaak voorkomen, kunnen ertoe leiden dat uw eBay-account wordt opgeschort.

Controleer daarom, voordat u een zaak indient, de betalingsstatus van een bestelling.

Het gaat om de zorg voor de eBay-community

eBay markeert het account van de koper als onbetaald als je een zaak opent en er niet wordt betaald.

Als dit account consequent niet voor dingen betaalt, zal eBay uiteindelijk hun aankoopprivileges beperken of elimineren, waardoor ze andere verkopers niet kunnen kwellen.

Open een zaak voor onbetaalde eBay-items

Als je contact hebt opgenomen met een klant maar nog geen betaling hebt ontvangen, is het tijd om een ??zaak voor onbetaalde artikelen in te dienen. Hier is hoe dat te doen.

Stap 1: Open een zaak

U kunt een zaak 2 tot 32 dagen na een verkoop openen. Ga gewoon naar het Resolutiecentrum, dat onderaan bijna elke eBay-pagina te vinden is. Selecteer 'Ik heb mijn betaling nog niet ontvangen' op de hoofdpagina en klik vervolgens op 'Doorgaan'.

Daarna hoef je alleen maar in te loggen op je verkopersaccount en de bestelinformatie in te vullen als deze nog niet is ingevuld.

Stap 2: Wacht een paar dagen

Wanneer u een aanvraag indient voor een onbetaald object, stuurt eBay binnen vier dagen een e-mail naar de koper met het verzoek om betaling.

Tijdens deze periode kan de klant contact met je opnemen om extra tijd of een ander arrangement aan te vragen. Laat ze voor hun behoeften zorgen, maar zorg ervoor dat eventuele openstaande betalingen binnen een maand na de verkoop worden gedaan. Na 36 dagen heeft u geen recht op restitutie van uw eindwaardevergoeding.

Stap 3: Sluit de zaak

Verkopers zijn ook verantwoordelijk voor het sluiten van hun koffers met achterstallige koopwaar. Dit kan vier dagen nadat een zaak is geopend of tot 36 dagen nadat de aanbieding is voltooid.

Als de betaling niet is ontvangen en de zaak niet is gesloten, wordt de uiteindelijke waarde van de aanbieding niet in rekening gebracht op uw account. Het is echter vermeldenswaard dat betalen via PayPal of andere elektronische middelen de zaak onmiddellijk zal sluiten.

Verkopers moeten terugkeren naar het Resolutiecentrum om een ??zaak handmatig te sluiten.

Zoek onder 'Uw verzoeken en cases' de case op en klik erop. Selecteer ja of nee wanneer u wordt gevraagd of u het geld heeft ontvangen. Zaken kunnen niet worden heropend als ze eenmaal zijn gesloten, maar kopers kunnen tegen het vonnis in beroep gaan.

De eBay-assistent voor onbetaalde items - een automatisch alternatief

Door de onbetaalde hulp van eBay te gebruiken om het proces te automatiseren, kunt u tijd besparen.

De eBay-helper voor onbetaalde items opent automatisch zaken namens u. U ontvangt alleen een e-mail wanneer betalingen of tegoeden zijn ontvangen. Als een onopgeloste zaak open blijft, wordt de zaak gesloten en wordt het item opnieuw voor u aangeboden. Dit elimineert de mogelijkheid om te vergeten een zaak te sluiten en geld te verliezen.

Alleen handelaren die elektronische betalingen accepteren, hebben toegang tot deze nuttige service. Als u klanten toestaat te betalen met een cheque, postwissel of buiten de eBay-checkout om, kan het systeem niet zien welke bestellingen openstaan ?en worden deze niet verwerkt.

In Mijn eBay vind je onder 'Sitevoorkeuren' de mogelijkheid om de assistent in te schakelen.

Praktische tips voor het omgaan met onbetaalde items op eBay

Weten hoe problemen met onbetaalde items kunnen worden opgelost, is van cruciaal belang voor eBay-verkopers. Ze kunnen echter aanvullende stappen ondernemen om de situatie te verbeteren - en zelfs de mogelijkheid van wanbetaling helemaal elimineren.

Dus wat nu?

U kunt proberen een snelle verkoop te krijgen door een herkansingsaanbod naar andere bieders te sturen wanneer een zaak zonder betaling wordt gesloten. Als alternatief kunt u het item opnieuw aanbieden in de hoop een betere aanbieding te ontvangen. In dit scenario kan eBay de oorspronkelijke aanbiedingskosten terugstorten op uw account.

Voorkom wanbetaling

Verkopers kunnen hun betalingsmethoden beheren dankzij de zakelijke normen van eBay. Als u merkt dat er regelmatig onbetaalde dingen gebeuren, kunt u ervoor kiezen om uw acceptatie te beperken tot alleen onmiddellijke betaling.

Deze methode werkt niet voor verkopers die 'Beste deals' accepteren of die aanbiedingen in veilingstijl maken. Als u een van deze verkopers bent, kunt u kopersvoorkeuren instellen in het gedeelte Sitevoorkeuren van Mijn eBay.

U kunt dit voorkomen door biedingen van klanten met een geschiedenis van wanbetaling te blokkeren. Als u de verkoop van een specifiek artikel zeker wilt stellen, kunt u deze functie gebruiken voor een enkele aanbieding.

Laatste gedachten

Onbetaalde items zijn helaas een onvermijdelijk aspect van het zijn van een eBay-verkoper. In de overgrote meerderheid van de gevallen is dit echter geen probleem. Als dit gebeurt, overweeg dan hoe u de negatieve impact van niet-betaling kunt minimaliseren en toch een positieve klantervaring kunt bieden.

Voor meer informatie over eBay-zaak met onbetaalde items: hoe u uw betaling kunt terugkrijgen Bel eBay Bellen, zij zullen al uw problemen oplossen.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.