Menu

Title

Subtitle

Hoe vind ik mijn Facebook-bevestigingscode?

Er is niets mis met te beweren dat Facebook de populairste sociale-medianetwerksite is. Met miljarden gebruikers is het een belangrijke verplichting om ervoor te zorgen dat ze allemaal een veilige omgeving hebben om haar diensten te gebruiken. Het bevat een verscheidenheid aan beveiligingsmechanismen, waaronder bevestigingscodes, om een ??veilige omgeving voor het gebruik ervan te behouden.

Sommige Facebook-gebruikers hebben onlangs opgemerkt dat ze bevestigingscodes voor Facebook-wachtwoord ontvangen, ook al heeft niemand erom gevraagd. Als je moe bent van het ontvangen van spam via Facebook-bevestigingscode en dit wilt stoppen, moet je eerst begrijpen wat de bevestigingscode is.

Wat is een bevestigingscode voor Facebook?

Wanneer iemand probeert in te loggen op een Facebook-account met tweestapsverificatie ingeschakeld, wordt de bevestigingscode meestal afgeleverd op het geregistreerde telefoonnummer. Wanneer aan het Facebook-account van een gebruiker geen mobiel nummer is gekoppeld, wordt de bevestigingscode verzonden naar het e-mailadres dat aan het account is gekoppeld.

U kunt in de volgende gevallen een bevestigingscode voor een Facebook-wachtwoord of een OTP (One Time Password) op uw mobiele telefoon ontvangen:

Wanneer u het wachtwoord van uw Facebook-account opnieuw instelt, kan het voorkomen dat u het wachtwoord niet meer weet en het opnieuw moet instellen. In dit scenario ontvangt u een bevestigingscode om uw accounteigendom vast te stellen.

Als u uw Facebook-account invoert vanaf een onbekende locatie of met een onbekend apparaat, ontvangt u bovendien een bevestigingscode op uw geregistreerde telefoonnummer om u te informeren over de login.

Als je dit nog niet hebt gedaan, moet je tweefactorauthenticatie inschakelen voor je account. Het beschermt uw Facebook-profiel tegen hacking.

Lees ook: Hoe op te lossen: Facebook laadt niet op?

 

Hoe zou u de tweefactorauthenticatie op Facebook inschakelen?

  • Om te beginnen, moet u eerst inloggen op uw Facebook-account.
  • Navigeer vervolgens naar het gedeelte Instellingen.
  • U moet daar de optie Beveiliging en inloggen selecteren.
  • Klik daarna op Bewerken naast de optie Twee-factor-authenticatie gebruiken.
  • Dit brengt u naar het twee-factor-authenticatiescherm, waar u een beveiligingsmethode moet kiezen en de knop Aan de slag moet selecteren.
  • Verder heb je de mogelijkheid om een ?authenticator-app te gebruiken, maar houd er rekening mee dat als je de toegang tot je telefoonnummer verliest, je ook de toegang tot je Facebook-account verliest. Daarom moet u de tekstoptie gebruiken om de bevestigingscode van het Facebook-wachtwoord te ontvangen.
  • Bovendien moet u uw telefoonnummer in het daarvoor bestemde veld invoeren om het nummer voor uw tweefactorauthenticatie te valideren. En dat is alles wat nodig is voor het opzetten van tweefactorauthenticatie.

 

Nadat je twee-factor-authenticatie hebt voltooid, hoef je je geen zorgen te maken over het herstel van je Facebook-account, omdat je account wordt beschermd. Om toegang te krijgen tot je Facebook-account, moet je een bevestigingscode opgeven. Evenzo kunt u tweefactorauthenticatie inschakelen via de Facebook-app en als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met het ondersteuningsteam van Facebook België. De bemanning is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar om te helpen met eventuele problemen met de bevestigingscode van Facebook.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.