Menu

Title

Subtitle

Hoe u eBay- en Amazon-concurrentenonderzoek kunt doen?

Een prachtige suggestie voor succes waar iedereen van geniet, toch? Zeker als je verkoper bent bij Amazon en wilt dat je vervelende concurrenten hiervan profiteren. En het verdient de voorkeur om eBay- en Amazon-onderzoek van concurrenten uit te voeren. Onderzoek betekent echter niet de hele dag in een laboratorium of voor de computer zitten!

Het is net een bakkerijcompetitie. Elke deelnemer wil graag verbergen wat hij doet voor de ander. Hij zal echter altijd kijken naar wat de ander doet om ervoor te zorgen dat hij het beter doet - of op zijn minst bij hem blijft. Hij is net als de anderen. We hebben wat gegraven om u wat waardevolle tijd te besparen.

Hier zijn enkele strategieën die u zullen helpen uw verkoopconcurrentie van Amazon en eBay te bevorderen.

Concurrentie bijhouden op Amazon

Met betrekking tot Amazon is er een ongeschreven wet, die bepaalt dat het zeer, zeer moeilijk voor u is om op dit gebied in te breken als de vijf belangrijkste verkopers in elke categorie meer dan 300 beoordelingen hebben. Een andere overeengekomen richtlijn bepaalt dat als Amazon het product zelf verkoopt, het geen berg is om te beklimmen - het is een Everest voor verkopers om te beklimmen.

De Q-factoren: kwaliteit & kwantiteit

Kijk goed naar de productreviews van je concurrenten:

Hoeveel examinatoren heeft hij? Hoeveel zijn goed en hoeveel zijn negatief? Vertellen deze beoordelingen u wat het product/de dienst goed of slecht was? En hoeveel heeft hij gereageerd op deze ongunstige evaluaties en eventuele problemen aangepakt?

Stel uzelf de vraag: waar is het voordeel van uw concurrent ten opzichte van uw product? Je moet ingaan op de details om deze vraag te beantwoorden...

Kijk eens in hun Amazon-winkel: verkopers kwamen vroeger een winkel van concurrenten binnen met een lange jas en een donkere zonnebril die niet herkenbaar was. Het enige dat u hoeft te doen, is klikken en zien wat ze bieden, wat betreft prijzen, promoties, klantenservice en andere alternatieven voor bezorging ("aanbiedingen van vandaag" zijn een andere manier.

Kijk naar de vraag en het antwoord van het product: is de verkoper actief? Zijn informatie is duidelijk, nuttig of misleidend?

Succesvolle leveranciers hebben meestal ook een hoge ranking (hoewel deze statistiek niet noodzakelijkerwijs van invloed is op de bottom line).

Het zou geweldig zijn om te weten, oké? De voorraadbewegingen stellen u in staat om te leren hoeveel dingen uw concurrentie heeft verkocht. Niet eenvoudig, maar best haalbaar vanwege de beschikbare analytische tools. U kunt ook de specifieke advertentiecampagnes van uw concurrentie bekijken, zoals gemiddelde CPC's, zoekvolume en meer, wanneer u dat wilt.

Trefwoorden zijn belangrijk Controleer goed de omschrijvingen van de goederen. Welke zinnen herhaal je of spring je eruit? Waarschijnlijk zijn dit hun trefwoorden. U kunt het trefwoordonderzoek van Amazon met hulpmiddelen doen, zodat u niet al het werk handmatig hoeft te doen.

De concurrentie op eBay volgen

Doorgaan met de eBay-competitie kan een beetje uitdagend zijn: je moet controleren voor welke producten is geadverteerd, hoeveel er zijn verkocht, welke biedingen zijn gesloten voor welke prijs, enz.

Ga als volgt te werk om uw concurrentie op eBay te meten:

 1. Voer de categorie in waarin u verkoopt (bijvoorbeeld 'herenschoenen')
 2. Kies de subcategorie (bijvoorbeeld 'sportschoenen heren')
 3. Begin nu met het filteren van details:
 • Voorwaarde
 • Voorwerp locatie
 • Bezorgopties
 • Alleen weergeven (bijvoorbeeld 'gratis retourneren')

Fase 2 is ontworpen om leveranciers in de gaten te houden met het volgende:

 • Een groot aantal reacties - meer dan 100
 • Recente verkopen waren hoog
 • Feedbackscores van 99 procent
 • Verkocht op eBay voor minstens een jaar of langer

Zoek ten minste vijf verkopers die voldoen aan de bovenstaande vereisten en:

 • Vind uw prijzen
 • Zie uw andere goederen
 • Controleer uw opmerkingen

Net als bij Amazon zijn hun evaluaties, feedback en klantenservice een van de handigste hulpmiddelen om meer te weten te komen over uw concurrentie. Als kopers vragen om een ??bepaald producttype dat de verkoper bijvoorbeeld niet (nog) niet heeft, kunnen ze proberen het uit eigen bron te halen en het in hun winkel promoten. Een strategie om winst te maken is het aanbieden van vergoedingen of het promoten van schoenen die langer meegaan als klanten niet tevreden zijn met wat ze hebben gekocht omdat ze in korte tijd kapot zijn gegaan.

Social media front

Het bijhouden van uw concurrentie is niet beperkt tot het verkoopkanaal zelf; zelfs registratie in e-mail of nieuwsbrieven (indien aangeboden) kan onschatbare inzichten opleveren in hoe zij met klanten communiceren en u helpen uw eigen sociale media-activiteiten te upgraden door uw concurrent te volgen op sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagrams enz.

Zodra alle vereiste informatie is verzameld, brengt u deze over naar een Excel-bestand waar u deze kunt vergelijken met uw informatie.

Lees ook: Wat te doen als uw eBay-account wordt opgeschort?

Conclusie

Zoals je kunt zien, worden Amazon en eBay op talloze manieren onderzocht door concurrerende spelers, en de resultaten worden niet onmiddellijk bereikt, maar zijn essentieel voor succes. Bepaalde tools, zoals Algopix, kunnen het proces vergemakkelijken door aanvullende essentiële informatie te verstrekken, zodat eCommerce-leveranciers zich meer op hun markten en hun artikelen kunnen concentreren.

 

Als er een technisch probleem komt en er is een probleem bij het oplossen, dan kunt u het probleem oplossen met de hulp van het klantenteam. Neem contact op via het gratis eBay Bellen nummer.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.