Menu

Title

Subtitle

Hoe maak je een YouTube-kanaal in 2022

Waarom een ​​YouTube-kanaal maken?

Laten we eens kijken waarom je in de eerste plaats een YouTube-kanaal zou moeten beginnen voordat we in onze gids stappen. Door je eigen YouTube-kanaal te maken, kun je je doelgroep op een nieuwe manier bereiken. YouTube kan je helpen: het geeft je niet alleen toegang tot een groot en groeiend aantal gebruikers, maar het kan je ook helpen:

  • Bereik nieuwe klanten: uw video's worden weergegeven in de zoekresultaten van het platform, waardoor uw materiaal wordt blootgesteld aan consumenten die mogelijk niet op de hoogte zijn van uw bestaan.
  • Leid verkeer naar uw website: na het zien van een van uw fantastische films, kan een kijker die meer wil weten uw website bezoeken door op een link in de videobeschrijving te klikken.
  • Geef uw SEO een boost: veel bedrijven gebruiken video-SEO om hun vindbaarheid en verkeer te verbeteren. Deze uitstekende methode is eenvoudig uit te voeren en kan enorme resultaten opleveren.
  • Een andere dwingende reden om een ​​YouTube-kanaal te maken, is om de waarde van de video-inhoud die je al hebt te maximaliseren. Waarom zou u uw films niet ook op YouTube plaatsen als u tijd en geld besteedt aan het maken ervan voor uw website, verkooppresentaties, advertenties en ander gebruik? Ze zouden binnen een paar dagen kunnen beginnen met het leveren van de bovengenoemde effecten.

Hoe maak je een YouTube-kanaal aan

Ben je klaar om de vruchten te plukken van het gebruik van YouTube als content- en marketingplatform? Als dat het geval is, kun je als volgt een YouTube-kanaal maken in drie eenvoudige stappen - plus een bonus aan het einde.

Stap 1: Stel je kanaal in

Het opzetten van je YouTube-kanaal is de eerste stap in het proces. Je moet eerst een YouTube-account aanmaken. Daarna ben je klaar om je kanaal in te stellen.

  • Log in op YouTube en klik op je avatar in de rechterbovenhoek van het scherm om te beginnen. Kies in het vervolgkeuzemenu 'Instellingen'.
  • Kies vervolgens 'Bekijk al mijn kanalen of maak een nieuw kanaal' in het vervolgkeuzemenu. Deze link kan moeilijk te zien zijn, dus zoek de gelinkte tekst onder de kop 'Uw account'.
  • Je ziet alle bestaande kanalen op dit scherm en je kunt een nieuwe maken door 'Een nieuw kanaal maken' te selecteren.
  • Daarna zal YouTube je vragen om je kanaal een naam te geven. Als je een kanaal voor je bedrijf begint, wil je het waarschijnlijk naar je bedrijf noemen, zodat je kijkers weten wat ze kunnen verwachten.


YouTube maakt je kanaal en plaatst je in je kanaaldashboard nadat je een naam hebt gekozen. Voila! Je hebt je nieuwe YouTube-kanaal gelanceerd met slechts 5 muisklikken en bent op weg om geweldige content te delen met de 1,9 miljard YouTube-abonnees.

Stap 2: Pas je kanaal aan

Zoals je kunt zien, is je YouTube-kanaal helemaal leeg, dus de volgende stap is om het een beetje aan te kleden. Selecteer de optie "Kanaal aanpassen" op uw dashboard om deze procedure te starten. Ga vervolgens naar het tabblad "Over" en vul wat basisinformatie over uw bedrijf in, zoals een beschrijving en aangepaste links.

Wees informatief maar strategisch bij het maken van uw beschrijving; YouTube controleert deze inhoud om de zoekervaringen van gebruikers te verbeteren, dus voeg zoveel mogelijk zoekwoorden toe. Je kunt ook marketinglinks aan je kanaalprofiel toevoegen met de tool Aangepaste links. De URL's die je hier plaatst, verschijnen als pictogramoverlays op de omslagfoto van je kanaal, zoals verderop in dit gedeelte te zien is.

Ten slotte kunt u, terwijl u op deze pagina bent, een e-mailadres toevoegen waarop gebruikers vragen kunnen stellen. Voor bedrijven die inkomende leads proberen te laten groeien - en wie niet? – dit is een vaak genegeerde maar cruciale stap.

Voeg als volgende stap wat afbeeldingen toe aan je kanaal, met name de albumhoes en avatar van je kanaal.

De banner bovenaan je YouTube-kanaal is de omslagafbeelding van je kanaal. Maak je geen zorgen als je geen professionele ontwerper bent. Er zijn talloze gratis tools beschikbaar waarmee je binnen enkele minuten een bannerafbeelding kunt maken. Canva en Bannersnack zijn twee sites die we aanbevelen. Het zijn allebei eenvoudig te gebruiken gratis tools waarmee je je albumhoezen kunt ontwerpen en exporteren in de juiste afmetingen voor YouTube.

Zorg ervoor dat uw bannerafbeelding past bij uw merk en consistent is met de afbeeldingen die u op uw website en andere socialemediakanalen gebruikt terwijl u deze maakt. Gebruik lettertypen, kleuren en afbeeldingen die passen bij uw merk.

Als je klaar bent met het maken van je verbluffende kanaalafbeeldingen, klik je op 'Channelafbeeldingen toevoegen' boven aan het scherm om deze te uploaden. Navigeer vervolgens naar het bestand dat u wilt uploaden.

Controleer als laatste stap uw albumhoezen op meerdere schermen. YouTube laat automatisch zien hoe het eruit zal zien op desktops en mobiele apparaten, dus controleer goed om ervoor te zorgen dat cruciale inhoud niet wordt afgesneden. Houd ook deze verhoudingen in gedachten bij het maken van uw omslagafbeeldingen. Omdat de desktop- en mobiele lay-outs van YouTube lang en dun zijn, moet je ervoor zorgen dat je afbeelding het juiste formaat heeft.


De volgende afbeelding die u wilt toevoegen nadat uw albumhoes online is, is uw profielfoto. Ga om te beginnen naar de linkerbovenhoek van je profiel en klik op de blauwe avatarafbeelding.

U wordt gevraagd een foto te uploaden om als profielfoto te gebruiken. Een variatie van uw logo die goed in een vierkante container past, wordt aanbevolen. Je zou hier kunnen experimenteren met verschillende afbeeldingen, maar als je de merkherkenning wilt verbeteren, blijf dan bij je logo.

Maak je geen zorgen over het correct schalen van je logo als je eenmaal de juiste afbeelding hebt gekozen; YouTube geeft je de mogelijkheid om het bij te snijden zodra je het hebt gekozen. Dit alles kan via het platform worden beheerd.


Nadat je je afbeelding naar wens hebt bijgesneden, klik je op 'Gereed' om je nieuwe YouTube-kanaal te zien, met een SEO-vriendelijke beschrijving en prachtige bannerafbeeldingen die bij je merk passen.

Weet je nog hoe we eerder gepersonaliseerde links hebben besproken? Deze verschijnen als verbonden pictogrammen net boven uw albumhoes. Het is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat uw publiek eenvoudig van uw YouTube-kanaal naar uw website, blog of een andere bestemmingspagina kan navigeren.

Stap 3: Voeg video's toe en optimaliseer je kanaal

Het is tijd om inhoud aan je kanaal toe te voegen nu alles is ingesteld. Klik op de link 'Videobeheer' boven je kanaalprofielfoto om je eerste video te posten. Hiermee ga je naar de Video Manager-tool op YouTube.


Kies om te beginnen de knop "Video uploaden" in Videobeheer en zoek het videobestand dat u wilt uploaden.

U kunt beginnen met het invoeren van gegevens voor uw video terwijl deze wordt geüpload, zoals de titel, beschrijving en tags. Je titel moet in het oog springen en boeiend zijn en tegelijkertijd beschrijven wat er in de video staat, en je beschrijving moet SEO-vriendelijke zoekwoorden bevatten. YouTube gebruikt dit materiaal, net als je kanaalbeschrijving, om gebruikers relevante inhoud te tonen wanneer ze zoeken - en jij wilt bij die resultaten horen.

Je kunt vanaf deze pagina ook tags aan je video toevoegen om de SEO-ranglijst te verbeteren. Bekijk onze blog over 13 strategieën om hoger te scoren in de zoekresultaten van YouTube voor meer informatie over hoe je je YouTube SEO kunt verbeteren. Hier zijn een paar korte tips om te overwegen als het gaat om YouTube SEO:

Zorg ervoor dat je titel de aandacht van je publiek trekt; het is de eerste indruk die ze krijgen van wat er in je video staat, en je wilt dat ze doorklikken zonder langs je heen te scrollen.
In plaats van een of twee keer een groot aantal zoekwoorden te gebruiken, kunt u meerdere keren focuszoekwoorden gebruiken.
Neem de URL van uw website op in de videobeschrijving, zodat mensen meer over u te weten kunnen komen.
Maak gewoon uitstekende dingen. Meer weergaven staan ​​gelijk aan betere zoekresultaten, en u zult nooit miljoenen weergaven krijgen, tenzij uw inhoud solide en deelbaar is.

Selecteer ten slotte de miniatuur die u in de zoekresultaten onder aan de pagina wilt zien; kies de meest vermakelijke, nauwkeurige en opvallende thumbnail in je video. Dit is de enige afbeelding die uw video symboliseert, daarom moet deze zorgvuldig worden gekozen

Als je klaar bent, klik je op 'Publiceren' om je video met de wereld te delen, of op 'Wijzigingen opslaan' om eventuele wijzigingen op te slaan die je hebt gemaakt nadat je deze hebt gedeeld.

Nadat je een paar video's hebt gepost, ben je misschien klaar om een ​​YouTube-afspeellijst te maken, wat net zo eenvoudig is als het plaatsen van een video. Ga gewoon naar je videodashboard en klik op de vakjes links van de video's die je in je afspeellijst wilt opnemen.


Kies vervolgens 'Toevoegen aan afspeellijst', geef het een naam en deel je nieuwe afspeellijst met de rest van de wereld!

Bonus: adverteren

Sinds augustus 2007, toen YouTube een advertentieplatform lanceerde, gebruiken merken het om hun videomarketingdoelen te bereiken. Omdat het traditionele televisiekijken aan het afnemen is, kunt u uw marketingmiddelen beter besteden aan het promoten van de geweldige inhoud die u momenteel op YouTube heeft.

U betaalt alleen wanneer mensen uw advertentie op YouTube bekijken, zodat u meer waar voor uw marketingdollars krijgt. Dit platform is een no-brainer voor veel moderne, prijsbewuste bedrijven, omdat u hiermee dagelijkse uitgavenbeperkingen kunt instellen en bepaalde demografische gegevens kunt targeten. Bekijk onze blog over YouTube-advertenties in 2022 voor een diepere kijk op het onderwerp.

Afsluiten

Je denkt waarschijnlijk aan alle fantastische dingen die je voor je nieuwe YouTube-kanaal wilt maken, nu je weet hoe je er een moet maken. Bekijk 21 YouTube-video-ideeën voor bedrijven terwijl je toch bezig bent. Het staat boordevol advies, inspiratie en ideeën om je te helpen nieuwe video-ideeën te bedenken en een succesvol YouTube-kanaal op te zetten.


Als er een technisch probleem is, neem dan contact op met het YouTube Bellen nummer.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.