Menu

Title

Subtitle

Hoe LinkedIn-verhalen effectief te gebruiken?

Is de populariteit van LinkedIn Stories gegroeid? Leer hoe u ze efficiënt kunt gebruiken als u erover denkt ze te gebruiken of dat al doet.

Leden en organisaties kunnen foto's en korte films van hun gewone gebeurtenissen inzenden, behalve in een meer professionele setting, aldus LinkedIn Stories, dat in oktober 2020 wereldwijd gelanceerd werd. Professionals die hun beroepsleven willen delen, zoals naar een grote pitchen of een branche-evenement bijwonen, kan de functie gebruiken. Het stelt LinkedIn-bedrijfssites ook in staat om hun producten en locaties uit te lichten of campagnes uit te voeren, zoals een ontmoeting met het personeel.'

Hoewel de tijd van het debuut waarschijnlijk de acceptatie belemmerde omdat de beperkingen van het coronavirus nog steeds van kracht waren en een aanzienlijk aantal mensen vanuit huis werkte, zijn verhalen een populaire functie geworden. Leden daarentegen gebruiken Verhalen om verbonden te blijven en materiaal uit te wisselen, en degenen die dat doen, worden prominent bovenaan de nieuwsfeeds van hun connecties getoond.
LinkedIn heeft een aantal best practice-aanbevelingen uitgebracht voor diegenen die LinkedIn Stories willen gaan gebruiken of de informatie die ze delen willen verbeteren. Volgens LinkedIn zijn de volgende enkele nuttige tips:

1. Leid uw publiek op

Met materiaal voor thought leadership kunnen LinkedIn Stories helpen om de merkautoriteit te vergroten. Deel belangrijk advies, statistieken en inzichten uit een nieuwe blogpost, whitepaper of brancherapport die je hebt gepubliceerd met je publiek. Hier leest u hoe Adobe LinkedIn Stories gebruikte om het nieuws over hun Digital Insights-rapport te verspreiden:

2. Markeer uw producten

Overweeg hoe u deze inhoud als intrigerend en nuttig kunt presenteren vanuit het perspectief van de leden. Creëer een buzz rond nieuwe productlanceringen of aankondigingen van functies. Voeg een swipe-up link toe naar de productpagina of lanceringsaankondiging die relevant is. Squarespace gebruikte LinkedIn Stories om hun nieuwe optie 'Selecteren' te promoten, waardoor het voor klanten eenvoudig werd om meer te weten te komen:

3. Voeg een menselijk tintje toe

Er is een breed scala aan informatie die u kunt posten om de menselijke kant van uw merk te benadrukken, van prestaties van medewerkers tot succesverhalen van klanten. Het delen van feiten over MVO-initiatieven of andere gemeenschapsgerichte activiteiten is een geweldige manier om een ​​sterkere relatie op te bouwen. De stagiaires van Ernst & Young kregen de controle over hun LinkedIn-pagina en mochten namens hen verhalen posten:

4. Evenementupdates delen

LinkedIn Stories zijn handig voor het communiceren van details over toekomstige en bestaande evenementen. Deloitte Australia gebruikte deze strategie om uniek materiaal te creëren voor zijn Tech Fast 50 Australia-evenement:

5. Deel hapklare informatie

Probeer in een enkel verhaalframe uw lezers niet te overstelpen met te veel informatie. Maak in plaats daarvan een reeks verhalen waarin video's, afbeeldingen en tekst worden gecombineerd om een ​​samenhangend verhaal te creëren waarmee gebruikers de inhoud op hun gemak kunnen verwerken. Voeg als laatste verhaalframe een CTA toe met een veeg-omhoog-link naar extra bronnen. Dit is een fantastische methode om de aandacht te vestigen op nieuwe blogartikelen, video's, e-books of andere inhoud die u publiceert.

In dit voorbeeld van Pfizer kunt u zien hoe Pfizer een moeilijk (en urgent) probleem vereenvoudigt en verwerkt, terwijl het kijkers ook de mogelijkheid biedt om verder te graven als ze dat willen.

6. Vind manieren om met kijkers te communiceren

Hoewel leden nog niet kunnen reageren op of reageren op het verhaal van een pagina, zijn er een aantal manieren om verhalen te gebruiken om de interactie met je publiek te vergroten. Het kan een leuke en interessante manier zijn om kinderen belangrijke zaken bij te brengen door ze een quiz te laten maken of zichzelf de vraag van de dag te laten stellen. Om deelname te bevorderen, gebruikte Verizon een popquiz.

Ga voor meer informatie en om de oplossing te krijgen naar LinkedIn Bellen.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.