Menu

Title

Subtitle

Hoe Facebook nep-accounts te traceren?

Het eerste dat u moet onthouden, is dat als iemand een nepaccount heeft, het vrijwel zeker is dat hij of zij een oplichter is. Het is mogelijk dat ze zichzelf voorstellen als een vriend, maar hun ware bedoelingen zijn onbekend. Ze lijken misschien onschuldig, maar ze zullen een hersenspel met je spelen omdat er zoveel op het spel staat: geld, producten, eigendom, enzovoort.

Het is ook mogelijk dat de bedrieger uw identiteit steelt door uw persoonlijke gegevens te verkrijgen en deze te gebruiken om anderen te beïnvloeden. Een van de vereiste dingen is dus om een ?Facebook-account te traceren om te zien of het nep is of niet. En als je nieuwsgierig bent naar hoe je frauduleuze Facebook-profielen kunt opsporen. U kunt informatie verkrijgen door de bovengenoemde inhoud te lezen.

Wat u moet doen als u een nep Facebook-account wilt opsporen
Vreemden mogen niet benaderd worden.

Het accepteren van een Facebook-vriendschapsverzoek moet met de nodige voorzichtigheid gebeuren. Als je de persoon niet kent. Je moet vragen waarom ze vrienden met je willen zijn, of je moet een wederzijdse buddy en een bewijs van zijn identificatie vragen.

Doe een beetje onderzoekswerk

Wanneer je het profiel opzoekt van de persoon die je een vriendschapsverzoek heeft gedaan op Facebook, kun je nuttige informatie ontdekken. Het is mogelijk dat uw potentiële vriend slecht nieuws voor u blijkt te zijn.

Lees het profiel goed door

Bestudeer het profiel zorgvuldig; de gebruiker kan u onjuiste informatie verstrekken om u te misleiden. Gebruikers kunnen hun Facebook-werkprofiel wijzigen om er indrukwekkender uit te zien. Kijk er dan zeker naar. U kunt hiervoor ook een tool zoals de nepaccountdetector van Facebook gebruiken.

Bekijk hun profielfoto

Op Facebook kun je de profielfoto bekijken van de persoon die je een vriendschapsverzoek heeft gestuurd. U kunt de afbeelding downloaden en naar de zoekmachine slepen; als u echter iets ongepasts ontdekt, moet u alle verzoeken afwijzen.

Zoek hun naam online en check

Je moet de naam van de persoon opzoeken en kijken of je informatie over hem of haar kunt vinden. Zijn ze op een of andere manier geëtiketteerd? Als het een echt Facebook-profiel is, moet hij of zij ooit door een vriend zijn getagd.

Bekijk hun vrienden

Hoe lokaler de vrienden, de vriendelijkste van dat account van wie je een vriendschapsverzoek hebt ontvangen. Als je kennissen maakt van over de hele wereld, maar niet uit je woonplaats of huidige stad. Het is zeer waarschijnlijk dat het een nep Facebook-profiel is.

Blokkeer het verzoek

 • Als je bedenkingen hebt bij het profiel of geen vrienden wilt zijn op Facebook, blokkeer dan het verzoek in plaats van het af te wijzen.
 • Afgezien daarvan, als je geen vrienden wilt zijn met iemand die op geen enkele manier familie van je is. Die persoon moet meteen ontvriend worden. Het is geheel aan jou of je met de persoon wilt communiceren.
 • Bovendien, als je regelmatig vriendschapsverzoeken ontvangt van vreemde mensen of een grote vriendenlijst hebt, kun je Facebook-hulpprogramma’s voor het vinden van nepaccounts op je pc installeren. De tool zal de accounts detecteren en u informatie geven over de valse Facebook-pagina’s. U kunt ook op elk moment contact opnemen met de klantenservice van Facebook als u meer wilt weten over het nepaccount van Facebook. De medewerkers van de klantenservice zullen u alle nodige informatie verstrekken en u uitgebreid helpen.

Kan de politie valse Facebook-accounts opsporen?

 • Ja, wanneer iemand Facebook voor illegale doeleinden gebruikt of betrokken wordt bij crimineel gedrag. Hier volgen enkele methoden waarmee de politie een nep Facebook-account kan traceren:
 • Sommige mensen plegen misdaden of vertonen immoreel gedrag zonder te beseffen dat Facebook al uw IP-adressen en locaties registreert wanneer de GPS is ingeschakeld.
 • Alle nep Facebook-accounts moeten worden gekoppeld aan het oorspronkelijke account van de eigenaar. Het account is zelfs beperkt tot een enkele computer.
 • Het native IP-adres kan worden vastgelegd, ongeacht of iemand oplossingen voor het beheer van sociale media gebruikt om meerdere accounts in één dashboard samen te voegen.
 • Mobiele bedrijven, zoals Vodafone, waarmee een gebruiker de internetservice gebruikt om toegang te krijgen tot Facebook, kunnen ook ISP’s zijn, waardoor het gemakkelijk is om een ??nepaccount aan te maken.
 • Als het IP-adres dat wordt gebruikt om een ??nep Facebook-account aan te maken afkomstig is van een mobiele telefoon, is het lokaliseren van de accounthouder net zo eenvoudig als contact opnemen met de serviceprovider.
 • Dus als je je afvraagt ??of politie nep Facebook-profielen kan controleren, is het antwoord ja. Het antwoord is ja, en er zijn verschillende methoden om een ??fictief Facebook-account bij te houden. Dit is de reden waarom cybercellen mensen meestal adviseren om echt te zijn en geen nep Facebook-profiel op te bouwen.

Hier leest u hoe u een nep Messenger-account op Facebook kunt traceren: snelle tips

Nep-accounts zijn gemeengoed op Facebook, en dit is begrijpelijk. Om een ??betere privacy op uw Facebook-accounts te behouden, moet u echter weten hoe u valse accounts kunt opsporen. Er zijn een paar manieren om dit te doen, maar er is geen pasklare oplossing voor het opsporen van nepaccounts. In dit bericht vindt u enkele nuttige tips, zoals hoe u de Facebook-nepaccountchecker kunt gebruiken en hoe u enkele nepaccounts kunt identificeren.

Tips om valse accounts op Facebook te traceren

 • Lees om te beginnen het profiel van het verdachte account door en zoek naar informatie zoals de profielfoto, het contactnummer, de geboortedatum, het privacyniveau en andere relevante details.
 • De volgende stap is om de profielfoto te downloaden en vervolgens op internet te zoeken naar vergelijkbare afbeeldingen die aan andere accounts zijn gekoppeld.
 • Zoek naar gemeenschappelijke vrienden en volg hun accounts om te zien of er wederzijdse nepverbindingen zijn.
 • Als u vergelijkbare accounts tegenkomt, moet u dieper ingaan op hun contactgegevens.
 • Je kunt de accounts rapporteren aan Facebook of contact opnemen met de technische ondersteuning als je denkt dat ze verdacht zijn.

Als je je nog steeds afvraagt ?hoe je een nep-messenger-account kunt traceren, neem dan contact op met Facebook Bellen tech-support op Facebook voor extra hulp en relevante informatie van de beste experts. Als gevolg hiervan ging bovenstaande informatie over het opsporen van frauduleuze Facebook-profielen.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.