Menu

Title

Subtitle

Handtekeningafbeeldingen worden niet verzonden in Outlook: volledige begeleiding

Het is waarschijnlijk dat gebruikers van Outlook 2013, 2016 of beide het probleem ondervinden dat handtekeningafbeeldingen niet worden verzonden in Outlook 2013 of 2016. Heb je ooit nagedacht over de oorzaak van de fout? Weet jij hoe je dit probleem kunt oplossen? We zullen alles doornemen, maar denk eerst na over de volgende vraag, die ons zal helpen een typisch Outlook-probleem te begrijpen:

Ik heb lange tijd handtekening gebruikt. Het probleem is beperkt tot Outlook 2013. Kan iemand mij vertellen wat het probleem veroorzaakt en hoe ik het kan oplossen?"

Het lijdt geen twijfel dat de manier waarop foto's worden gekoppeld in Outlook 2013 is veranderd. Afbeeldingen worden niet in de e-mails verwerkt zoals in eerdere versies. Vertel ons meer over de wijzigingen in Microsoft Outlook 2013.

Informatie over wijzigingen in handtekeningafbeeldingen in MS Outlook 2013

MS Outlook-handtekeningen zijn in HTML-indeling. HTML-handtekeningen bevatten daarentegen niet de afbeeldingsbestanden zelf. Ze bevatten alleen de HTML-code die de positie van de afbeelding aangeeft. Zoals eerder vermeld, worden afbeeldingen niet langer opgenomen in e-mails en worden ze alleen bewaard als links. Dit betekent dat de handtekening een verwijzing bevat naar de afbeelding die de ontvanger zal zien. De foto's daarentegen worden lokaal bewaard in plaats van online. Als gevolg hiervan bevat de pc van een gebruiker de afbeelding niet. De ontvanger ziet hierdoor de gebroken afbeelding.

De reden achter de handtekeningafbeeldingen die niet worden verzonden in Outlook-fout


Een van de redenen achter dit probleem is dat gebruikers handmatig handtekeningen maken in plaats van ze in de handtekeningeditor van MS Outlook te maken. Dit komt omdat de HTML-tag die wordt gebruikt in Signature Editor van Outlook het mogelijk maakt om de afbeelding aan de andere kant te identificeren, d.w.z. aan het einde van de ontvanger, terwijl de handtekeningen die handmatig zijn gemaakt niet worden geïdentificeerd.
Het is ook mogelijk wanneer de handtekening van de gebruiker automatisch wordt aangemaakt door middel van corporate scripts.

Resolutie om handtekeningafbeeldingen op te lossen die niet worden verzonden in Outlook

Dit zijn de twee oplossingen om dit probleem op te lossen:

Methode 1

Wanneer u dit probleem tegenkomt, zoals hierboven beschreven in de vraag van de gebruiker, kunt u eerst de handtekening opnieuw maken in Outlook Signature Editor. Hierdoor wordt de handtekeningafbeelding zichtbaar in de brief die u aan de andere kant ontvangt.

Methode 2

Als het probleem aanhoudt, is de volgende stap het configureren van Outlook 2013 om automatisch alle gekoppelde afbeeldingen in e-mails in te voegen op het moment van verzending. Hiervoor moet u een wijziging in het register aanbrengen en moet u de onderstaande stappen volgen:

Open en voer eerst Outlook uit en open nu de Register-editor door de regedit in het gegeven vak in te voeren
1 Nu moet u naar de volgende registersleutel bladeren.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0\Outlook\Options\Mail
Klik hierna met de rechtermuisknop op de gegeven optie Nieuw
2 Kies DWORD (32-bit)-waarde in het vervolgkeuzemenu.
3 Noem die waarde nu Afbeeldingen met document verzenden
4 Let op: let op de spaties tussen de woorden
Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de waarde en kies de optie Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
5 In de volgende stap ziet u een vak als Waardegegevens voer de 1 in en klik op OK.
6 Sluit ten slotte de Register-editor af

Conclusie

Dit is een verrassend probleem voor Outlook-gebruikers die hun handmatig gemaakte handtekeningen samen met hun foto's hebben verzonden. Met behulp van de bovengenoemde oplossingen kan het probleem met handtekeningafbeeldingen die niet worden verzonden in Outlook 2013 echter worden opgelost. Na het voltooien van beide oplossingen, kunnen ze de handtekening en foto's gemakkelijk e-mailen.


Afbeelding met handtekening wordt niet verzonden in Outlook. Volledige begeleiding vindt u hierboven. Als er een probleem is, kunt u contact opnemen met Outlook Bellen.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.