Menu

Title

Subtitle

Effectieve manieren om Outlook Error Code 20 te repareren

De fout verschijnt in feite wanneer er een probleem is bij het verbinden van de proxyserver met Outlook Error Code 20. Dat is wat de meeste gebruikers hebben geklaagd dat ze geen e-mails van hun account kunnen verzenden of ontvangen. De grootste fout vindt echter plaats wanneer u het Windows-besturingssysteem installeert of het opstarten probeert of het proces afsluit. Als u dit probleem tegenkomt, kunt u de volgende stappen voor probleemoplossing proberen om de fout te verwijderen. Als je wat extra hulp wilt, zijn we er om je daarbij te helpen.

Hoe Outlook Error Code 20 te repareren?

Internetverbinding

Het oplossen van een technische storing heeft veel te maken met het controleren van de internetverbinding. Dit komt omdat er veel turbulenties ontstaan als gevolg van een zwakke netwerkverbinding die een probleem als Outlook-fout 20 veroorzaakt. Als u er dus voor zorgt dat uw apparaat is aangesloten op een standaard netwerkbron, kunt u de fout grotendeels elimineren.

 

Tijd en datum bijwerken

Als u niet de juiste tijd en datum aan uw apparaat hebt toegewezen, kan ook deze fout optreden. De reden hiervoor is dat de tijdelijke uitbreidingen in dit opzicht niet naar tevredenheid werken en dus de kwestie ter sprake brengen. In dat geval kunt u de incognitomodus van uw browser gebruiken om toegang te krijgen tot de datum en tijd van uw apparaat.

 

Start de computer in de veilige modus

Als de bovenstaande methode goed is, is het prima, anders kunt u ook de herstartoptie uitproberen. Door uw systeem geforceerd opnieuw op te starten, stopt u de apps en zorgt u ervoor dat ze vanaf het begin beginnen. Dit kan ook goed werken om de fout te verhelpen.

 

Impliceer een antivirus

Controleer ten slotte of uw systeem een antivirusprogramma bevat. Als u geen antivirusprogramma op uw pc hebt, moet u er zo snel mogelijk een installeren. Antivirusprogramma's helpen ons systeem te beveiligen en houden de geïnstalleerde software in de gaten.

 

Lees ook: Hoe Outlook-mappen en -berichten te tonen of te verbergen?

 

Profielinstellingen

Zorg er ten slotte voor dat uw account de juiste profielinstellingen heeft, zodat de optie voor gegevensopslag voor u toegankelijk is. U kunt de standaardinstellingen vanuit de mening van het configuratiescherm en het profiel zelf instellen. Zorg er echter voor dat de instellingen geen enkele app blokkeren, anders levert het wat problemen op.

 

Als u uw account nog steeds niet gemakkelijk kunt laten herleven, vertrouw ons dan met ons ondersteuningsportaal. We zijn er om al uw technische zorgen in een mum van tijd weg te nemen. Daarvoor hoeft u alleen maar contact met ons op te nemen via een van onze contactmodi:

 

Het nummer van de klantenservice van Outlook is 24 × 7 beschikbaar

Bel ons gratis telefoonnummer en praat met onze Outlook Bellen executives. We zijn altijd beschikbaar voor uw snelle ondersteuning, dus neem nu contact met ons op.

 

Ping ons

U kunt ook live met ons praten op ons ondersteuningsportaal en uw technische hindernissen delen met onze servicemedewerkers. We zijn alom aanwezig op ons ondersteuningsportaal voor uw hulp. Neem dus op elk uur van de dag contact met ons op voor de beste technische hulp.

 

Stuur ons een mail

We zijn ook voor u aanwezig via ons e-mailondersteuningsmedium. Neem contact met ons op via ons e-mailondersteuningsportaal en ontvang prominente technische oplossingen van de experts.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.