Menu

Title

Subtitle

Contact opnemen met de klantenondersteuning van LinkedIn

Het kan moeilijk zijn om contact op te nemen met de klantenservice van LinkedIn. Telefoonnummers, e-mailadressen en andere contactgegevens worden regelmatig bijgewerkt en zijn moeilijk te vinden.

Het telefoonnummer van de klantenservice van LinkedIn (dat verbinding maakt met het hoofdkantoor), het e-mailadres voor hulp is een zorgvuldig bewaard geheim en het Twitter-handvat van LinkedIn is @LinkedInHelp. De hulppagina's van LinkedIn zijn minimaal en er is geen directe chatoptie; beide zullen u doorverwijzen naar het LinkedIn Help Forum.

Veel grote bedrijven lijden onder dit vervelende gebrek aan hulp. In dit bericht worden de vele contactopties voor LinkedIn-ondersteuning besproken en wordt uitgelegd welke het meest effectief zijn en welke tijdverspilling zijn.


Telefoonnummer en contactopties van LinkedIn-klantenservice

  • Telefoon
  • E-mail
  • LinkedIn Live Chat
  • LinkedIn-helpforum

Waarom is het zo moeilijk om klantenservice van LinkedIn te krijgen?

Klantenservice kan een aanzienlijke tijd- en financiële investering zijn voor veel grote platforms met miljoenen gebruikers. Veel bedrijven lijken tevreden te zijn met het verwijzen naar communityforums waar andere gebruikers (gratis) proberen uw vragen te beantwoorden.

Het is waar dat veel vragen aan de klantenservice elementair van aard zijn en te vinden zijn in het gedeelte Help Q&A. Mensen kijken vaak niet en nemen in plaats daarvan contact op met de klantenservice.

Dit zou de reden kunnen zijn waarom LinkedIn ervoor heeft gekozen om een ??kans te wagen op ontevreden klanten door de meeste links naar klantenondersteuning om te leiden naar forums en Q&A's.

Dit is vooral vervelend als je een legitiem probleem hebt, zoals het opschorten van je account! Ik had een collega met dit probleem zes maanden voordat ik hem doorverwees naar Twitter (zie hieronder), waar hij snel antwoord kreeg.

Het feit is dat de overgrote meerderheid van de 600 miljoen gebruikers van LinkedIn dit gratis doet, en het is onwaarschijnlijk dat dit snel zal veranderen.

Laten we eens kijken wat werkt...

Hoe neem ik contact op met de klantenservice van LinkedIn?

Telefoon: dit is wisselvallig en verandert regelmatig.
Hoewel u niet met een LinkedIn-medewerker kunt praten, zijn er veel oprechte gebruikers die u zullen proberen te helpen op het LinkedIn Helpforum.
E-mail: Op de niet-gerelateerde website Get Human staat een formulier waarmee klanten contactgegevens van de klantenservice kunnen verkrijgen. Dit is geen goed idee.
LinkedIn Live Chat: alle links leiden u terug naar de forums of de startpagina. De link is af en toe getoond in de footer van de LinkedIn-homepage.

U kunt contact opnemen met de klantenservice via LinkedIn Bellen.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.